Celovite rešitve za težave z zobmi

Celovite rešitve za težave z zobmi

Nekatere težave z zobmi omogočajo precej enostavno rešitev, še posebej če simptome hitro prepoznamo in pravilno naslovimo. Na ta način se lahko zelo uspešno borimo proti pogostim zobnim boleznim, ki ne predstavljajo velikega problema za tiste, ki za zobe dobro skrbijo. Predvsem pa lahko za večino potencialnih težav dobro poskrbimo že z osnovnimi zobozdravniškimi storitvami.

Drugače je pri tistih težavah, ki zahtevajo celovito zdravljenje, še posebej če gre za pripravo kakšnih posebnih rešitev s področja zobne protetike. Zelo priljubljeno je zdravljenje z zobnimi vsadki oziroma implantati. Morda lahko ob tem omenimo še ortodontske storitve, saj so tudi zobni aparati primer odlične celovite rešitve, s katero lahko naredimo veliko razliko pri skrbi za zdravo in lepo zobovje.

Zdravljenje z implantati

Implantati odpirajo mnoge možnosti pri uporabi protetičnih nadomestkov. Lahko se izdela kar celotna proteza na implantatih, lahko pa se vsadki uporabljajo tudi za posamezne zobe. V vsakem primeru lahko pričakujemo nekatere prednosti, ki izvirajo iz lastnosti implantatov. Proteza na implantatih bo zelo zanesljiva in stabilna, predvsem pa lahko pričakujemo dokaj enostavno namestitev na implantate. Pogosto je možno vsadke namestiti brez rezanja in operacij, za celotno protezo pa bomo morda potrebovali le štiri implantate.

Celotna proteza na implantatih je dobra rešitev za brezzobost, seveda pa po vsadkih radi posegamo tudi pri drugih rekonstrukcijah poškodovanih ali manjkajočih zob.

Ortodontske storitve

Zobni aparati so prav tako prepričljivi, sploh če pogledamo njihov potencial oziroma pričakovani končni učinek. Seveda iščejo ortodontske storitve tisti, ki imajo težave s pozicijo zob, običajno zaradi nepravilnega izraščanja, lahko pa tudi zaradi raznih obremenitev. Navsezadnje lahko položaj zob preuredijo tudi težave zaradi izpadanja ali puljenja zob. V vsakem primeru so zobni aparati lahko zelo dobra rešitev, ki ponuja opazen učinek že po kratkem času uporabe. Najbolj priljubljeni so otroški zobni aparati, a po teh izdelkih posegajo seveda tudi odrasli. 

Share