Kaj nudijo posredniki pri prodaji vozil?

Kaj nudijo posredniki pri prodaji vozil?

Prodaja rabljenih vozil omogoča različne pristope. Ena možnost je seveda ta, da se kar sami lotimo iskanja končnega kupca, kar nam sicer precej olajšajo spletni, tiskani in radijski oglasniki, a vseeno ti postopki zahtevajo tudi nekaj dela in naposled tudi dogovarjanja s kupcem in urejanja vseh potrebnih obveznosti. Zato se lastniki rabljenih vozil pogosto odločijo za posrednika, ki lahko nastopa v različnih vlogah in v določeni meri prevzame nalogo prodaje vozila.

Najlažje je najti posrednika, ki ponuja odkup rabljenih vozil. To je storitev, ki v celoti prevzame vse obveznosti pri prodaji, torej lastnik rabljenega avtomobila svoj avto pravzaprav proda posredniku. Odkup rabljenih vozil običajno nudijo večji trgovci, ki imajo tudi veliko povpraševanja za nakup. V tem primeru se jim nakup rabljenega vozila splača, saj imajo že kupca, ki se za takšno vozilo zanima. S tem opravljajo vlogo posrednika, čeprav so sami tako kupci kot prodajalci. Pri trgovcih, ki ponujajo odkup, je gotovo aktivna tudi prodaja rabljenih vozil.

Je pa možno na tem področju najti različne posrednike. Nekateri koristijo le količino povpraševanja in lastne prodajne kanale, tako da se jim prodaja rabljenih vozil v vsakem primeru splača, v postopek jim sploh ni treba vlagati posebnega časa, denarja ali truda. Prav tako pogosto pa je, da odkup rabljenih vozil ponujajo tisti, ki nameravajo vozilo nekoliko predelati in trgu ponuditi v bolj privlačni obliki. To pomeni, da bo tudi prodajna cena višja, tako pa bo prodaja rabljenih vozil v zameno za nekaj truda navrgla še kak dodaten evro. Seveda pa v tem primeru posrednik prevzame tudi nekaj tveganja, a so lahko dobički zelo privlačni.

Morda pa lahko najdemo posrednika, ki poveže prodajalca neposredno s kupcem. V tem primeru ne gre za odkup rabljenih vozil, temveč za posredovanje pri prodaji, izvede pa se le ena transakcija.

Share