Presenetite vaše najdražje z izvirnim in personaliziranim darilom

Presenetite vaše najdražje z izvirnim in personaliziranim darilom

Domiselna darila naredijo veliko razliko pri praznovanjih in slavjih, še posebej če obdarujemo svoje najdražje. Ne bo dovolj le bombonjera ali šopek cvetja, izbrati bo treba kakšno bolj posrečeno darilo, s katerim lahko dejansko prenesemo veliko sporočilno vrednost, pogosto pa je zelo dragocen tudi sam izdelek, ki ga poklanjamo. To gotovo velja za kakovostne slike, ki jih izdelamo po naročilu. Izdelava slik po naročilu je priljubljena storitev za tiste, ki želijo oblikovati res navdušujoče darilo, saj imamo povsem proste roke pri izbiri motivov in izvedbe. Običajno se odločamo za fotografije, ki lepo ujamejo kakšne nepozabne utrinke iz življenja obdarovanca, lahko pa najdemo tudi druge dobre ideje, s katerimi izdelava slik pripelje do čudovitega darila.

Najbolje se seveda obnesejo kakovostne slike, ki jih izdelajo izkušeni strokovnjaki. Medtem ko lahko običajne fotografije enostavno natisnemo in pravzaprav ni velike razlike med tem, ali storitev naročimo pri najcenejšem ponudniku ali pri dragi tiskarni, je izdelava slik precej bolj zahtevna. 

Ne moremo iskati bližnjic, treba se je obrniti na zanesljivega ponudnika, ki svoje delo brezhibno opravil. Sploh če gre za pomembne umetnine, ki jih želimo pripraviti v kar najboljši obliki – to pogosto velja za poročne slike in podobne nepozabne motive, ki morajo biti brezhibno preneseni na platno ali drug medij. Na voljo imamo več možnosti, ki jih ponujajo ugledni ponudniki s temi storitvami, tako da lahko vedno dobimo kar najboljši končni rezultat. Najbolj priljubljena je bržkone izdelava slik na platnu, kar da prav poseben učinek, a to ni edina opcija, ki nam je na voljo. 

S ponudbo izdelave slik po naročilu imamo možnost pripraviti izvirno personalizirano darilo, s katerim bomo res navdušili. Priložnost se splača izkoristiti, še posebej če se pripravljamo na kakšno slavje ali drugo priložnost, ob kateri potrebujemo udarno darilo. Izdelavo slike je pametno naročiti pravočasno, saj bo treba najprej skleniti nekaj pomembnih odločitev, nato pa bo treba umetnino seveda tudi izdelati.

Kako nastane slika na platnu?

Slikarsko platno je priljubljen material predvsem za izvirno ustvarjanje umetnin. V takšnem primeru si brez težav predstavljamo, kako nastane slika na platnu in kakšen končni učinek ponuja. A včasih se lotimo dela na drugačen način, slika na platnu se lahko tudi enostavno natisne, kar ima nekaj ključnih prednosti. Postopek močno poenostavimo in pocenimo, delo pa je tudi hitreje opravljeno. Na koncu še vedno dobimo kvaliteten končni izdelek na platnu, torej detajli pri izvedbi v tej fazi niti niso tako kritični. Zaupamo lahko dobremu ponudniku, da bo večinoma kar samostojno opravil svoje delo.

Tiskanje je sicer precej preprosto, če imamo ustrezno opremo in dovolj izkušenj za tiskanje na različne materiale. Tako se splača izbrati tiskarja, ki mu slika na platnu ne bo povzročala kakšnih težav – najbolje se obnesejo ponudniki, ki se ukvarjajo prav s pripravo takšnih slik. Ti imajo verjetno dobre naprave in utečene delovne procese, s katerimi bo slika na platnu pripravljena hitro in brez težav. Samo tiskanje v tem primeru gotovo ne bo razlog za skrb, saj se slika prenese na platno tako kot pri mnogih drugih tiskalnikih.

V veliki meri je postopek računalniško nadzorovan, tako da kakšnega posebnega dela sploh ni, je pa pomembno, da upoštevamo vse posebne značilnosti materialov, ki jih uporabljamo, in motivov, ki jih nameravamo tiskati. S pravo opremo in ustreznim pristopom lahko na platno tiskamo z enakimi tehnikami kot na papir, je pa izdelava slike seveda še vedno nekoliko bolj zahtevna. Dobra slika na platnu je rezultat kvalitetnega tiskanja z napravo, ki je pripravljena na to nalogo, v ozadju pa stojijo tudi tisti, ki s svojim delom poskrbijo za brezhibno delovanje opreme in za oblikovanje atraktivnega končnega izdelka. Le tako lahko dobimo sliko, s katero bomo pri obdarovanju zares navdušili. Ne glede na to, ali gre za poroko, rojstni dan ali kakšno drugo praznovanje.

slika za rojstni dan

 

Domiselna slika za rojstni dan

Gotovo je zelo posrečeno darilo slika za rojstni dan, sploh če imamo možnost pripraviti kakovostno darilo, povsem prilagojeno obdarovancu. Slika je domiselno darilo, tudi če morda ne gre za po meri oblikovano in izdelano umetnino. V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bomo z izbiro takšnega darila zadeli v polno, saj gre za nekoliko neobičajno izbiro, ki jo lahko še dodatno zelo popestrimo. Izvrstna kombinacija torej, če želimo narediti kar najboljši učinek na obdarovanca.

Slika za rojstni dan je lahko izdelana po naročilu, sploh če želimo pripraviti na platnu kakšne posebne motive, ki smo jih ujeli sami. To je lahko zelo lepa gesta in prijetno presenečenje, ki bo pustilo obdarovanca brez besed. A po drugi strani so lahko tudi druge slike zelo posrečeno darilo za rojstni dan. 

Za darilo slika v vsakem primeru predstavlja nekoliko nenavadno izbiro, a na koncu vsekakor dobro opravi svojo nalogo. To velja tudi za dekorativne slike, ki so opremljene s kakšnimi lepimi motivi – to je lahko slika za rojstni dan, lahko pa jo podarimo tudi ob drugih priložnostih, predvsem recimo ob vselitvi v novo domovanje ali ob kakšni podobni priložnosti.

Dekorativne slike nam lahko močno popestrijo stanovanje in vedno predstavljajo dobro darilo. Ne morejo pa se povsem primerjati s slikami, ki jih oblikujemo po naročilu. Te imajo bistveno večji potencial, ki ga lahko izkoristimo, če dobro poznamo možnosti, ki jih imamo na voljo. Tako bo slika za rojstni dan res udarno darilo, ki bo trajno razveseljevalo prejemnika. Le redka darila namreč razobesimo v stanovanju in občudujemo iz dneva v dan, s tega vidika je slika za rojstni dan vsekakor nadvse posrečena ideja, ki ji do čudovitega končnega rezultata pravzaprav manjka le en korak.

Slike na platnu po naročilu pri izkušenih mojstrih

Ključni korak je seveda ta, da naročimo izdelavo slike pri izkušenem mojstru. S tem si delo močno poenostavimo, saj se sami seveda ne bomo ukvarjali s samo izdelavo slike. Vse pomembne naloge prevzame ponudnik teh storitev, tako lahko računamo tudi na kar se da kakovosten končni izdelek.

Za izdelavo slike na platnu po naročilu moramo sicer najprej najti pravega ponudnika, ob tem pa imamo še eno pomembno nalogo. Izbrati moramo pravi motiv, ki bo posrečeno opravljal svojo nalogo pri darilu. Tu moramo biti zelo pozorni, da se res pravilno odločimo. Vsaka slika je lahko zelo posrečena, a paziti moramo, da ne prestopimo kakšne meje. Včasih imamo dokaj proste roke in lahko poljubno izbiramo med fotografijami, pogosto pa se izkaže, da je bolje slediti preizkušenim rešitvam in izbrati najlepše poročne fotografije ali kakšne podobne motive, s katerimi bo obdarovanec gotovo zelo zadovoljen. Za tisk fotografij moramo imeti datoteke v visoki ločljivosti in pripravljene na tisk.

Pri naročilu lahko opredelimo še nekatere druge detajle glede slike na platnu po naročilu. Pravzaprav se pri nekaterih večjih ponudnikih odločamo tudi med raznimi drugimi materiali, ki se prav tako uporabljajo za izdelavo stenske dekoracije. Sliko je možno recimo prenesti na akril, kar je priljubljena izbira. A za nepozabno darilo je lahko povsem ustrezna izbira slike na platnu po naročilu. Že tu imamo navsezadnje dovolj možnosti za prilagoditve, s katerimi bomo povsem ugodili prejemniku.

Odločamo se še med različnimi velikostmi in orientacijo slike ter seveda med različnimi možnostmi zaključne obdelave. Pogosto se slike na platnu po naročilu uokvirijo, a to ni nujno. Predpostavljamo lahko, da bo platno napeto čez lesen okvir, tako že lahko sliko tudi razstavimo, a za dober končni učinek običajno dodamo primerno obrobo tudi na sprednji strani. Vse to so pomembne odločitve, ki jih moramo sprejeti že pri naročilu.

Kakovostno foto platno in fotografske barve

Včasih lahko tudi fotografije uspešno natisnemo kar na domačem tiskalniku, a če želimo pripraviti dostojno sliko na platnu, ta opcija preprosto ne pride v poštev. Potrebujemo namreč kakovostno foto platno ter posebne fotografske barve, pri izvedbi pa uporabimo prilagojen tiskalnik, ki omogoča brezhibno tiskanje. Le tako lahko pričakujemo, da bo končni rezultat spodoben, pravzaprav kar navdušujoč, če pripravljamo nepozabno darilo.

Foto platno v veliki meri odloča o tem, kakšna bo kvaliteta končnega izdelka in kako se bo slika obnesla na dolgi rok. Platno za fotografije mora omogočati natančno in zanesljivo tiskanje, točno reprodukcijo barv in tudi enostavno napenjanje preko okvira. Na dolgi rok ima to nalogo, da obdrži živahne barve in vse detajle, tudi če je foto platno izpostavljeno svetlobi ter drugim škodljivim faktorjem. 

Za res lep in podroben motiv poskrbijo fotografske barve v kombinaciji s tiskalnikom, ki omogoča tiskanje fotografij v visoki ločljivosti, nato pa večino dela prevzame prav foto platno, ki mora obdržati izhodiščno kakovost in ponuditi zelo dolgo življenjsko dobo.

Veliko je sicer odvisno še od okvira. Tudi pri tem se izkaže, da je treba izbrati dobrega izvajalca, ki lahko pripravi kakovosten končni izdelek. Okvir odloča o tem, kako zanesljivo in trajno bo lahko foto platno napeto in razstavljeno. Poleg tega prenaša tudi nekatere obremenitve, nenazadnje pa pomaga pri nameščanju slike na steno, na polico ali kam drugam. To je vsekakor nezanemarljiv element, ki mora biti dobro narejen.

Kar nekaj kritičnih korakov nas loči od naročila do izdelave in končno do obdarovanja. Pametno je, da najdemo foto platno in kvalitetne barve v ponudbi profesionalnih tiskarjev, ki delajo tudi s platnom. Tako se rešimo večine težav in zmanjšamo tveganje za nezadovoljstvo, dobimo kakovostno darilo, ki bo prepričalo s povsem edinstvenim izgledom in učinkom.

Share