Odmerjanje sredstev za optimalno rast rastlin

Odmerjanje sredstev za optimalno rast rastlin

Za kar najboljše rezultate pri gojenju rastlin je treba upoštevati številne dejavnike, opraviti pa tudi manjše prilagoditve, ki lahko v končni fazi močno odločajo o tem, kaj bo zraslo iz zemlje. Res je, da nekatere rastline skorajda ne potrebujejo nikakršne pozornosti, pa vseeno ponudijo zadovoljive rezultate, a to je bolj izjema kot pravilo. Veliko bolj smiselno je uporabiti prava sredstva, ki zagotavljajo uspeh.

Svetloba in toplota

Na rast rastlin ključno vplivata svetloba in toplota. Oboje lahko natančno odmerjamo z uporabo svetilke, ki pripomore k optimalni rasti rastlin. K temu pripomorejo časovna stikala, ki omogočajo nastavitev samodejnega osvetljevanja v optimalnem času. Časovna stikala upravljajo delovanje luči, tako da ni treba ročno vklapljati in izklapljati luči, ko potrebujemo dodatno svetlobo in toploto.

Seveda na dovod svetlobe in toplote v veliki meri vpliva že izbira luči, ni kar vsaka žarnica enako ustrezna za ta namen. Res je sicer, da časovna stikala omogočajo nekoliko večjo uporabnost tudi svetilkam, ki morda niso optimalno primerne za ta namen, a vseeno je bolje že v izhodišču izbrati najboljšo možno kombinacijo opreme.

Sredstva za rast

Nič pa ne bo raslo, če nimamo ustrezne prsti oziroma medija za rast. Podlaga mora biti bogata s hranili, ki omogočajo uspešno rast, hkrati pa zagotavljajo tudi dobre rezultate. Ravno zato se uporabljajo različna sredstva za spodbujanje rasti, na primer hranila Bio Bizz, ki izboljšajo sestavo prsti. Bio Bizz je na voljo v različnih izvedbah in pomaga v različnih fazah rasti, seveda pa ima vsaka rastlina svoje potrebe po hranilih. Nekatera gnojila so precej univerzalna, predvsem v kasnejših fazah rasti pa je treba za najboljše rezultate uporabiti specializirana sredstva. Bio Bizz je ena možnost, na voljo pa so še mnogi drugi proizvodi. V vsakem primeru je treba slediti navodilom in tudi hranila primerno odmeriti, saj se lahko hitro zgodi, da podlago tudi preveč nasičimo.

Share