štarter za teleta

Štarter za teleta

11/03/2020Splošno Standard

Kravje – materino mleko ni več dovolj za pravilen razvoj teleta. Kmetje naprej dajo teletom, ki so stari od 4 do konca 6 tedna starosti posebno krmilo. Nato, ko teleta poleg kravjega mleka že pojedo 1 kilogram krmila, jim damo štarter za teleta. Kmet daje teletu mleko in mlečni nadomestek. Teleta ga imajo radi, saj je zelo okusen. Štarter za teleta morajo imeti mlada teleta vedno v prehrani, tako je pomemben kot dobra krma, seno in sveža, neoporečna voda. Štarter za teleta je narejen iz hidrotermično obdelanih žit, ječmena in koruze. Visok delež lahko prebavljivih beljakovin vsebuje. Ima optimalno aminokislinsko sestavo in visoko koncentracijo. V dodatku so uravnotežene vsebnosti makro in mirko mineralov, ter vitaminov z visoko biološkim izkoristkom. Vsebuje tudi nekatere specialne dodatke, ki dobro vzdržujejo zdrav prebavni sistem in visoko odpornost imunskega sistema.

Štarter za teleta pride do izraza še posebno v stresnih razmerah. Te so, ko je v zraku veliko vlage, visoke dnevne temperature, nakupi ali prodaji telet, prevoz, ko jih kmet prestavlja iz enega boksa v drugega. Posebno, ko gre za skupinske bokse.

Iz steklenih vlaken in poliestra so izdelane pohodne rešetke. Uporabnost pohodnih rešetk je vsestranska. Uporablja se jih v razni industriji, kemični industriji, elektro distribuciji. Rešetke so neprevodne in v zelo obremenjenem korozijskem območju. Enostavne so za montažo in so popolnoma brez vzdrževanja.

Rešetke lahko dobimo v različnih oblikah. Te oblike so odprte, zaprte, panali in stopnice.

Opcija vgradnja rešetk je vsestranska. Lahko se jih vgradi v podeste, podeste delovnih površin, ograje, nadstreški in tako naprej. Uporablja se jih lahko v proizvodnjah, industrije, halah, električnih napeljavah, skladiščih, čistilnih napravah,letališčih in podobno.

Za pohodne rešetke lahko izberete nerjavo ali konstrukcijsko jeklo. Po navadi so postavljene platform in stopnišč na jekleni konstrukciji. Uporabljamo jih v industrijskih zgradbah, na deloviščih in strojegradni. Prisotne pa so tudi na različnih drugih objektih.